Duruflés Requiem i Nacka kyrka

Söndagen den 12:e november sjunger vi tillsammans med Nacka Ungdomskör Maurice Duruflés Requiem samt musik av Poulenc och Fauré i Nacka kyrka.
Solister är mezzo-sopranen Maria Sanner och Johan Wållberg, som sjunger barytonsolo. Emma Beskow spelar cello och Mathias Kjellgren orgel och allt dirigeras av Annika Treborg Wennerström, Daniel Möller och Gunilla Werner.
OBS! Fri entré!

Maurice Duruflés (1902-1986) Requiem, Op. 9, publicerades så sent som 1947 och han dedikerade verket till sin far. Verket beställdes redan 1941 av den dåvarande Vichy-regimen men när regimen kollapsade arbetade Duruflé fortfarande på verket och det kom därför att publiceras först 1947, två år efter andra världskriget.

Duruflé skrev sitt requiem för fyrstämmig kör samt mezzosopran- och barytonsolister. Verket existerar i tre orkestreringar: enbart orgel, orgel och stråkgorkester samt orgel och full orkester. Vi kommer framföra den senare orkestreringen, med orgel och full orkester, den som ursprungligen publicerades 1947. Versionen för endast orgel kom året därpå, 1948, och versionen med den mindre orkestreringen blev färdig först 1961.

Vid tiden för uppdraget arbetade Duruflé med en orgelsvit baserad på gregorianska hymner. Han inkluderade delar av detta verk i sitt Requiem, som innehåller flertalet teman från den gregorianska "Mässa för de döda".

 

Datum: Söndagen den 12:e november 2017
Tid: 18.00
Längd: Ca en timme
Plats: Nacka kyrka
Biljetter: Fri entré
Insläpp från kl 17.45.

Så tar du dig till Nacka kyrka

Att hitta till Nacka kyrka är enkelt. Den ligger på Gamla Värmdövägen 14 i området Finntorp i Nacka.

Enklast är att ta tunnelbana till Slussen och sedan ta buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.
Det går också bra att ta Saltsjöbanan till Nacka station och sedan promenera därifrån.

För bilister gäller lokal parkering runt kyrkan med omnejd.
Se karta här!

 

      © Kammarkören Euterpe 2017 |